BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Followers

IN THE NAME OF ALLAH,THE BENIFICENT AND THE MERCIFUL

IN THE NAME OF ALLAH,THE BENIFICENT AND THE MERCIFUL
" Satu yang ingin saya ingatkan iaitu manusia mudah lupa. Jadi, kita patut saling mengingati. Jangan terlalu mudah melenting jika dinasihati. "
قُلْ إِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي لِلّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ “Katakanlah: Sesungguhnya solatku, ibadahku, hidup dan matiku hanyalah untuk Allah, Tuhan semesta alam.” (Al-An’am : 162)
Terdapat ralat dalam alat ini

Ahad, 30 Januari 2011

ARGH..!!SMPAI GAK AKU KAT JB..

JB I LOVE YOU..!!Enhanced by Smiley Central
arghh smpai gak aku kat jb..WINDU gler kat jb..uhuhkkk...dah nak dkat 3 bln aku x blk jb..rase cam JAKON-_-jerk..hahakkk..aku teramat wndu nak blik jb..nak jmpe famly,kawan2..wndu gler...kat perak aku dah bosan sngat2...aku pw pkr ble lah nak abz blaja..xlarat aku nak jaoh2 lagi..rse sunyi bler berjaohan ngn fmly..lak to sush sngat2..tapy ner sme PENGALAMAN aku..dah beso aku senang ckit..tme dlm perjlnn dlm bas tul2 rasa bahang nak blk rumah..rse cam nak nages jerk..ehheh..(ingat laki xleh nanges kew)tme dlm bas cam2 aku termenung..termenung awek lah..(awek xde lah,,sje jerk tulis)..pkr mse dpn byk sngat..cam2 aku pkr..smpai nak pecah kpale aku ner..dlm bas lak tbe2 ad kple sblh aku..NNGEEE~~!!peh jeles gler kau to..teringat dlu2 tme aku ad kple cam dye gak..tapy skung single simple but sunyi..hahahkkk..tapy2 pkr2 xheran puw ngn kple sblh to...kple jerk lenlah dah kahwen..ble2 bole pts..so kple xpyh lah syng sngat2 nanty x kmane..jgn nak janji2 nak x ditunaikan..ark dak kmaner lak aku mrepek ner...urhmm dlm bas to mmg sejuk gler beb,,nak beku aku to..nseb bek aku pkai sweater..tydo puw lena to..dah bper trip mimpi aku dapat..heheh...TIK TOK jer aku dah nak smpai jb..tme to aku leh termenung jaoh lak...termenung mse silam aku..mmg seronok..mmg sdh..n byk lagi...kadng2 aku x caye lak aku dah beso..mmg TAK PERCAYA sngat..rse mse berlalu dngn pnts..ingat balik mse SILAM aku mmg MENYERONOKKN..mmg KELAKAR :Daw..ehhehe..akhirnya smpai aku kat jb...lega aku smpai dgn slmat n lps to aku ter.....????:D

Selasa, 25 Januari 2011

erggghhh...!!!!hidup-hidup...

TAHAP HIDUP AKU
KEBORINGAN
KEGILAAN
KESEWELAN
KEGERAMAN
KESUNYIAN
KESEPIAN
KESAKITAN
KEBOSANAN
KESERABUTAN
DAMNN..!!

Sabtu, 22 Januari 2011

CARA USHA-USHA AWEK..CUBA GERENTI XDAPAT..BYK KALI CUBA LAH EA

CARA-CARA MEMIKAT PEREMPUAN

Semoga berjaya! :)Enhanced by Smiley Central
  1. Sentiasa tersenyum dan jangan bersikap sombong apabila berinteraksi dengan mereka.
  2. Pandai memasak adalah ciri2 utama mengapa lelaki mudah terpikat dengan anda.
  3. Berpewatakan menarik mampu menarik minat mereka.
  4. Jujur dan sentiasa merendah diri.
  5. Lakukan apa yang dia suka dan jangan lekukan apa yang dia tidak suka.
  6. Lelaki sukakan wanita yang suka berterus terang tanpa menyembunyikan sesuatu.
  7. Mempunyai tingkah laku yang baik dan berlemah lembut.
  8. Bijak menyesuaikan diri dalam apa jua keadaan.
  9. Jangan terlalu mengokong.
  10. Ketika berinteraksi dengan mereka jangan lupa gunakan bahasa tubuh yang anda ketahui seperti mata dan tangan.

Jumaat, 21 Januari 2011

NAK BALIK...!!!CEPAT LAH BALIK RUMAH...EERRGGHHHH...!!!!!!!!!STADY TAH KEMANE..!!!


BLE NAK BALIK NER..???:(
AKU NAK BALIK...ish xsbo nyer aku nak balik...lambat nyer nak blk uma..wndu gler kat fmly,kwan2 n byk lagi..suasana kat rumah n tempat aku..wndu tahap gaban beb..ishk asal lah lmbat sngat balik ner..dah puas aku ngok kalnder..mkn ari mkn lambat lak..errhhggghhh...TENSION-_-nyer aku..ishhkkk..!!!
stady lak mkn pening aku dibuatnyer..DAMMMNNN..!!...pecah pale otak aku..ERRGGHHH...
dalam kls puw NGANTUK jerk aku..xleh FOKUS langsung beb aku..naper pw xtaw..maner lah pegi AZAM BARU aku ner...erghhh,,!!!jgn jdi cam kucing ner dah..tydo jerk...urhmmm

Khamis, 20 Januari 2011

ESOK CERAPAN AND PRESENT KARTO..!!!

:D gembre rasenyer aku nak crap matahri esk..dah lame xcerap matahari...sikit2 tertunda jerk..tapy x pasty esok dpt cerap kew x..pape pw xsbo nak cerap..tbe2 smngat siot..lagiplak xsbo nak jmr..mkn cantik lah kulit aku..hahahkkk...aku mmg kene rjn ckit cerap matahri..bab modul ner sush..nak dpt markah final pw sush..so ner  aku kene target dari sini..aku nak kene fokus gler2 lah..bab ner plg sush to..xsngp aku nak carry..insyallah jgn lah..esok lak ad present karto..ishk..ne xbleh..bkn xleh present cam bse tapy mslhnyer gabung kls ngn kls dut2a..ishk ner sush..kekok lah aku..lagi2 ad ex aku...uhukk..tapy xpeh..ner msenyer nak tnjukkn aku leh jadi terbek dari dye..bear dye taw aku ok tnpa dye..tapy mmg dah oke pw skung ner..jadi esk aku wat kpla cam bse lah..huru hara n samuk...hahakk..aku yakin lah leh wat terbek..wlwpw kene speaking to..uhuhkkk..yakin boleh pnyer..nak colect markah tnggi skit modul ner bab seng sikit..so xleh men2 n lpskan pluang..xnak jadi cam sem 1..byk men2 to..urhhmmmm:D

ISHHHKKK..DAMNNN...!!!

HGSDJSFUGGBCXKIGYHDGKJSGFSGCRAHDHTZJXZJTCDWJUFSHBCHSZFXCBCCHGXCZ....>:(

ISHK  nak naik gila aku dibuatnyer..peh tah mslh ngn blog lame aku..sme huru hara..naik searbot dibuatnya(aku pw mmg dah serbt puw..)geram aku...sme ilang..uhhuukkk..followe lame aku pw ilng..uhuhkkk..tapi x pe bab aku dah buat yng baru..rse nyer nampak sikit tersusun dari dulu..to pndngn aku jer lah..owng len xtaw lak....aku pw bngng gak ngn laptop aku..asyk wat hal jer..sakit aty aku..skit2 kondem...geram gler..nak jer hmps laptop tapy nseb bek aku pnybar..relax sudah..mskkn game plak laptop ner buat hal..ishkk..tension2..
byk gler lah mslh ari ni..ishkkk...:(

Rabu, 19 Januari 2011

SINGLE..SINGLE..URHM BLE LAH NAK AD KPLE..SUNYI BEB..!!


AKU KESEORANGAN SEPERTI BNGA INI..UHUHKK
:(
uhhhuuukkkkkkk...!!!single lah lagi nampknyer..mkn sunyi lah aku tuk ari2 akn dtng...sdh to..nseb bek kwan2 ad...x lah sunyi sngat..urhmmm..nk sngat ad someone tuk dr aku.tapy sush tul nk jmpe..peh mslh nyer pw aku xtaw..ex gurlz aku pw dah ad pkwe..aku lak msh single pringle jerk...sernk lak ble owng len ngan kple msng2..sweet sngat2 to..ble lak aku nak cam to..elakkn ad kple cam lipas kudung nnty..xrt duk diam..hahahakk...mstahil pnyer lah aq cam to..naper single sepi n sunyi erk..to mslh skung ner..ishk..to lah aku dlu dah bse kple2 smpai bertaon2..dah pts jadi cam ner..sunyi jer..xbase nak single..ishk mslh2...nak kte aty aku dah tutup tuk permpuan x lah...msh ad niat nak berpsngan..kalo leh kkl lah..bkn sekerat jalan cr len...urhmm..uhuhkkk...ble lah ad awek ner..erk tunggu2 xdpt pnyer..aku lah kene cr..cr lak sush..xtntu dpt..mane 1 puw aku xtaw..erkkk..so wat xtaw sdh..ad cinta ad lah sme nyer to..terpkse skung aku single n pringle..terpkse ktepikan niat nak kple2 ner..hahakkk..sdh to..


MEMBEBEL-MEMBEBEL AKU NIE,,

Dah lame aq x membebel dlm blog aku ner...uhuhkkk..nak kte sbk x lah sngat...tapy rse cam mlz pw ad gak..dah 3 ary aku x mmbebel ka..so ari ner mmg aku mmbebel byk2 lah..hahakkk...aku nak ilngkan tension aku kat sini..hehehe..lps ner kalo 7hari berturut2 aku x xbebel dlm blog aku ner..aku harap doakan alfatihah tuk aku..rse cam to aku dah xlme kot...uhuhkkk...aku pw xtaw nak cter peh  sbnrnyer bb otak aku pw dah GONJENG sngat2 ner..urhmm k bufday aku dah lps mse to..sernk lah ngn kawan2..tenkiu sngat2 kwan2 aku..i luv kowng..hahakkk...lps to jer esk nyer aku xsdp bdn..nak dmm to..skt bdn aku..lpk bdn aku..nak g kls pw mlz tp nak berjaya mesty ad pngorbnn..jadi g lah..dlm kls pw aku x fokus...duk diam jerk..mlz nak wat bsng..lak to aku wmdu lak kat someone ner...xtaw lah naper lah aku ner...wndu kat dye tapy xtaw dye wndu kat aku kew x,,,urhm sush tul kalo dah jth aty ner...bnda smple cam2 leh pkr,,tapy nak wat cam ner..dye pw bz sngat2...aku jer TERHEGEH-HEGEH sangat,,ngok pw cam syok sndr lak aku ner..uhuhkkk..pape pw bearlah..skrngnyer aku tul2 nak kan dye..mlm jer ad tournamnt boling..srnk ble dpt huru hara..tapy lagi sernk dpt ktawe kan owng yng men blng msk longkang(xbek dok)..aku pw peh krng ner..sme cam to gak..aku puw kene ktawe gak..ala aku men pw nak hapy jer..bkn nak mng(tapy kalo mng OK gak).team aku klh tips jer..x dpt no6 dari 30 pskn...pape pw sernk gak lah ble men blng..dpt rapatkan silturahim..daptkan ilngkan tension dan mslh..lega skit aku..tapy aty aku mse sunyi ag tanpa someone..ahahakkk,..mmg aku ner ad tekann perasaan kot..erhm..,,esk jrk g kls..cam mlz jer bab kls jadual pdt sngat2...ngan present ag..ergh nak nek gila aku..tnjng rmbutan dah dkt jer..tunggu mse jer nak g ni..uhuhkkhbs kls mmg lpk beb..blk solat trs tydo..dlm tydo bper trip mimpi aku dpt..hehe..sernk gak mimpi to..bngn jer mandi2..lps to rtn harian aku stiap ary kamis mlm jmaat ..cam bse lah sme owng akn wat..bce yasin,bace al-quran n solat hajat..lps siap jer sme aku wat assgnmnt tentng diary..hahahkk..ner mmg aku expert bab cam ner..seyum jer lah aku wat..tme wat jer tbe terpkr someone yng jaoh dr aku..wndu lak kat dye..(skit2 wndu..xde bnda len aku ner kan)..time to lak lagu jiwng aku bkk...lagi tmbh feel aku..uhukk..aku nak tpn dye tkt bz lak..nak msj mmg xbls bab dye xde kdt..eheh..so aku diam kan dr jr lah..pkr2 blk aku cam nak mnglah jer..cam xde pluang urk nak usha dye..urhm..rse aku lak terlbh SYOK SNDRY(mmg btul kot)..tapy pkr blk xkn nak mngalh cam to jer..mnglah tnda kalh..xkn aku nak klh cam to jer..xgentle lah laki cam to..so aku kuatkan azam lah n smngat..hiihkkk..bktikan aku ner tul2 nak dye..aku tul2 prlukan dye tuk jadi terbek tuk idp aku..n aku pw dah luahkan perasaan aku kat dye..tapy mslhnyer dye XPENH beb luahkn persaan dye kat aku,,uhuhkkk..ner yng aku sgn skit..aku jer beria-ria sngat..dye relax jer..uhuhkkk..wawahh..tapy xpelah skrngnyer aku ckp kat dye aku puas..aku xlah smpn je dlm aty...kptsn dye pw smpai skung aku tunggu wlwpwn musim slji kat malysia ner..(kalo leh jgn lame lah ea)..so relax jer..ad syng dan cinta mesty akn ad perhbngn nyer..jadi tungu je lah..kalo xdpt pw redha je lah..nak wat cam ner...MANE TAW ad yng len terbek tuk aq..stiap manusia dlhrkan tuk berpsngn..so tunggu jelah....xkn aku nak culik dye pakse dye tme aku..hahkkk..peh nak berjiwng lak aku ner..first tme aku luahkan sme persaan aku tntng someone kat kowng yng akn bace ner..malu to..tapy kool sdh..standard lah lumrah idp..urhm..single is simple tapy single wat kte sunyi n sepi beb..huuhhukkkk...k trskan ngn ari ini..kls cam bse ngn x matahri xde..nak wat cerapn pw xleh..lps to jerk kls bljr htngn..1hal lagi..pecah kple otak aku..ishk..mkn lame mkn sush dan mncabr lak..arrkkk...jiwa kacaw tul lah..ptng jer cam bse lah rtn wajib TYDO..ner saat plng sernk..hahahkkk..k lah aku pw dah pnt tekan2 ner..mlz aku nak cek2 peh aku tls,,,kowng xphm buat2lah phm kew..so ckplah aku bebel..pape  my life is simple not trouble..always epy n smile...iihhikkkkkkk..salam

ARKKK..!!!AKU TERKENA

U ALL THE BEST


Peh ari nie mmg dasyat beb..bgs rncngan dak2 kls ner..bgs ea komplot kenekan aku..first pagi2 aku dah kene mngnjing ngn dak kls..ngn lectrr pw join skali,,snym ag xckp lngsng..xleh nak beta..erk..petng jer bngkl..penat gler to..ngan angkat brng..aku kene buli to..grm jer aku ner..kene lagi ngnjng ngan dak2 ner tme wat ukur..sme owng lalu kat stu nak kch bfday aku..sgn aku..diam lagi aku..nak blk ner aku kene tpu..aku pw caye lah ngn dak2 ner..kate nak bg kerts asrtonomy..ingat kn btl..ngok2 jer sme ngok aku badi...cam nak mkn aku..tbe2 jer PEKK tpng hngap kat mke aku..dah lah mle aksi pns..kene serbu aku..aku pw lyn je lah..bls blk..siap ad video to..nseb bek dary awal xtngkap videa..mmg mke aku cam suspek bnh owng lah..urhm pape pw happening lah..idea spe to aku xdpt nak pasty..dgo2 cter idea atirah..tapy xpsty..yng pntng siaplah bfday dyeowng..ehhe..pape pw kowng MMG TERBEK LAH EA..THANK TO ALL MY FRENZ DUT2B..n tarkh bfday aku puw cntik to..mmg unik..tapy xsmprna dgn peh yng aku nak lah..uhuhkk..pape pw ok lah..pntng umo dah 19 pmkran pw dah mtng..

SEDIHNYER AKU..!!

ERKKK..tension nyer aku..!!nape lah ngn dr aku ner..bosan lak kdng2 ngn hidp ner..naper erkk..??rase cam snyi lak hidup aku ner..sdh pw ad..kecewa pw ad.:( .sme ad dlm dr aku..rase cam xsngp je nak idp lagi..uhuhkkk..aku wndu nak blk uma...wndu kat fmly..wndu kat kwan2 kat uma..wndu sme yng ad kat uma..aku rndu suasana kat rumah..rndu sngat2...aq rndu sglnyer kat rumah..kat cni aku ad mmber2 tapy aku sunyi sngat2,,kat cni aku epy pw ad mmber..tapy nak gak special tuk aku..tuk aku luahkan mslh...ksdhn,,kgmbiraan,ksenangan,kesusahn dan byk ag..aku sunyi sngat skung..dlu aku xcam ner bab aku ad owng yng sentiasa dss aku..tapy skung dye dah xde lagi tuk aku..sdh sngat2 tapy sdh pw xgne gak..aku nak sngat jmpe someone yng lbh bek dary dye..wlwpw xperfct tapi dye slalu dsmpng aku..mndngar stiap rintihan yang kuar dlm aty aku...ble lah aku nak dpt cam to,,dh lme aku mnggu saat to..aku srnk lhat owng len sentisa epy ngn psngn dyeowng..aku pw nak cam to gak..aku wndu nak cam to..mmglah owng kte kte remaja..nak bebas..single ner simple jer tapy kdng2 single wat kte SEPI to..aku skung SEPI ner..menuggu seseowng tuk dr aku..wlwpw aku dah jmpe tapy xsemstyrt aku akn dapat dye..sme ner aku kne sbo dan prlukan pngorbann..mmg sku snyi sngat2 tapy aku kne berkorban tuk tunggu,,to lah dpngl ketabahn dlm idp..xsemestyer idp sentiasa epy..warna khdpn sentisa ad malap dan sinar nyer..esok dah genap umo aku 19 taon..xsngka aku dah mkn mmbeso..tapy aku rase cm sernk n xsrnk jer..cam krng epy lak dlm mnymbt ari lahir aku..aty aku rasa SUNYI snagt2..slalu nyer ad owng dss aku...tapy kali ner aku smbt sowng jerk..pape pw kwn aku msh ad..dyeown still dgn aku..wlwpn xsme dgn kte mnymbt dgn owng tersyng..aku nak sngat bufday aku ner dlm kgmbiraan dgn own tersyng..tidak dlm dan jga kesunyian dan kesepian..nak sngat seseowng ad tuk dr aku..urhm harap2 peh yng aku nak akn mncl xlme lagi..aku tuggu saat to dan menuggu seseowng tuk dr aku..pape puw aku sernk ngn kawan2..kawan aku sme best2 beb..urhm
AYAT INSAN YNG SDH GLER NER..
DAH CAM OWNG GLER JER AYAT NYER..
MAT JIWNG DLM KESEDHN YNG TERLAMPAU2..
ATY KU SDNG HURUHARA DAN KACAW,,
HAHAHAKKK
:(

TRIP TO LATA KINJANG...



K.A.M.I GILA-GILA REMAJA
SABTU
JAM 1.30
K.A.M.I dak2 DUT(diploma ukur tanah)
TRIP TO LATA KINJANG
PHOTO suka SUKI WITH FRENZ..
K.A.M.I
SENTIASA BERSAMA
WLWPW PANGAI XSEHALUAN..
YANG PENTING KPALE2 SME GILA,HURU HARA,SAMUK,JIWA KACAW..
SHAH,ZIZAN,ALFI,AFIQ,MADER,WAN,RID ONEZ,HEZWAN,FITRI,DIN,LAN,SAUPE,FAIZ,SYAWAL,

PEH SAMUK BEB kteowng kat air terjun..mmg huru hara lah...pnjat sna lah..lompat sana lah..dah mcm owng gler baw nak air terjun..mmg jakon beb..tapy yng penting seronok lah gila2..ramai2 owng kat s2 dak2 kteowng ner xrt nak diam..jrt2 cam tarzan..mmg klkr..lompat kene batu lah..sakit beb..tapy way x taw sudah..hihihkkkok..kteowng ner 1kls..pape sme skple wlwpwn aty2 len..dak2 ner ad yng jiwa kcw tmbah jiwng with romantik cam aku..ad gak yng pendiam,ad yng kecoh pe ja dah..mmg byk,,tapy ble dah berkmpl jadi satu lagi lah huru hara..sme sekepala..yng diam dlm kls pw jadi bisng..baw nmpk pngai msng2..mmg seronok lah..ok cter dary awal kteowng rncng nak g air trjnd dh lme x mse jer xsesuai..kali ner lak tul2 jadi..gerak dari iph kat sne kul 12.20mnt..(aku set jam beb)..peh mmg lpk lah beb nak g sne..dlm perjlnn jer mcm2 kte dpt lihat disekeliling..rase luas pemndngan to..mslhnyer pnt lah duk ats moto to..dah nak petak ehem aku..sakit gler beb..leh kne buasir kot slalu cam ner..len lah nek moto ble diri..baw seronok..ehhe..1perhntian kteown mestlah suraw..slt zhr berjmaah..smpai sne jer dl kul 1.40..lame gak ambk mse..xde nak relax peh lagi sln baju g terjn lah kat s2..dah mle lak aksi2 ons kteowng kat air terjun..hhihikkk..nseb bek paparazi xde..diam2 jer mse pw lalu ngn pnts..so kul 4 ktowng blk lah..g mkn dlu n solt asar berjamaah..smpai uma pw kul 6.40..alhamdulilah slamt perjlnn pegi dan blk kteowng..pentng ari smlm satu lambrn kegembiraan aku dlm DUNIA BARU idp ku..

BENGANG SIOT AKU..

BEngang aku ari ner..peh tah mslh sowng lecrtrr ner..ishkk..peh sme pada aku x kne dari sem 1..melampau2 btul dye..BENGNG tadi ble dye nak rampas kat MATRIX aku..aku cme xtag in bju jerkk..n bju benkel xpakai..owng len berlmbak x tag in..xpakai bju bengkel...xlak kene tngkap..tapy aku GAK YNG terpilih..kali ner dah k2 aku kantol ngn dye..agaknyer bab sem 1 dye anty aku smpai skung..dlu sem 1 pasl rmbt aku pnjng..uhhuukk..ark tadi aku jmpe dye pw MEREMNG BULU kat bdn aku..ishk..ad smpai nak tngal bulu aku..hahahakk..dgn mke dye yng MENGERIKAN N MENAKUTKAN TADI..NGEEE~..aku terpakse beranikan dr  FACE TO FACE NGN DYE..peh dye slmber jer sound aku..sgn aku dpan owng ramai..lagi2 ble AWEK2 lalu dpan..jatuh saham aku yng smkn mlnjak ner(yeye je dak ner)..sme ngok to..nak sngat lak to rampas kad matrix aku..aku pw peh lagi kuawkan lah AYAT POWER AKU KAT DYE..ehehee..aku pw MERAYU TAHAP XTAW MALU..ehhe...nggeeee...pakse lah wat mke sdh lah,,mke msm lah..mke ktakutan lah..n byk sngat mke aku kuawkan..dye lak MKE SLMBER xde perasaan..nak gak kad matrix aku..nak sman aku..dah lah sman mhl to..bek aku g blnje mmber aku dary byr smn to..aku pw bse lah pndai mngayat..AKHIRNYA dye pw lpskn aku..tapy tme dye lpskan aku pw bab dye dah terlmbat msk kls..so aku pw terslmat bkn ngn ayat power aku tapy len..tapy aku bersyukur lah x kene sman...nasb bek tady aku xwat sujud syukur..pape pw bgs dye eh ari ini aku bengng gler to..tebal gler mke aku..ape tah mslh sowng LECTRR kat poli aku ner..anti sngat kawat cam to kat aku..dye wat pw bab dye LECTRR DISIPLIN.lgplak ner bgs wat pngjran bg aku n menjadikn aku seowng yng berdisiplin pada mse akn dtng.aku pw RESPECT dgn cra dye mnjlnkan tugas dye dgn tegs cme aku xske dye plh kash lah..kalo nak sman to bleh..tapy kalo leh 1poli lah sman dak yng kuawkan bju..baru adl dn saksama...ark dah cam krngn spm plak aku wat ner..pape pw enjoy gak ari ini..

01/01/2011...DUNIA BARU

ark tik tok dah ari pertama tuk 2o11..rasenyer ari ner cam bse je lah..xlah sernk sngat..uhuh...smlm pw new year aku xsmbut..sdh siot..tapy xpelah...relax sudah..byk ag new year akn dtng..ari ner jer aku tydo uma mmber aku..mmg xtydo lah aku..g lyn FB n layan PS..diam2 jerk dah kul 3..baw lah aku nak off9..ehhe...tme tydo lak bkn aku tydo trs..bse lah tydo ngn kawan2..macm2 story kuaw..sme kawan kte ktuk..dr sndr pw ktk..hahakk...sbh je aq bgn solat..laps to jerk aku xleh nak tydo..trngat kat parents aku..uhuhkk..rase nak blk je JOHOR..sdh gler kalo berjaohan ngn fmly..akhrnya aku tydo gak n bngn puw kul 12..peh lena sngat tydo..mcm2 mimpi aku dapat..ehhehe..bse lah aku kan..bangn mandi trs lah BKK LAPTOP..ape lagi LAYAN FB lah..diam2 jer aku knl seowng gurlz..peh mke cam arts..CTER2 UPNYER DYE PW PTS CINTA SME NGN AKU..EHHE,,serupa lah ngn aku..ehehheh...chat lme gak lah ngn dye..rase terhibur lak chat dye..nk kte jth cinta x lagi..aku pw skung bkn sng nak jth cinta..nak cr gurlz yng terbek sush lah..so kawn sudah lah..cr ramai kawan n ne taw 1ary tersngkut..lgplak aku pw ske berkawan..owng kate BERKAWAN BEAR BERJUTA N BERCINTA BEAR SATU..so relax sudah..aku pw ingat kate2 seowng kawan aku..dye kte "STIAP MANUSIA MESTY AKN HIDUP BERPSNGN..SO RELAX SUDAH.."N byk kawan yng aku knl dlm fb ner..bes ble berkawan ner..smenya indah...n lps ner lak mlm bse lah hobi aku..mesty lah ngok bola ngn mmber2..cter pasal bola ner..aku bnge jdi anak mlysia..MALAYSIA MNG PIALA SUZUKI..ble lah aku nak jdi pemain mlysia..ehehe..ark blk smla cter asal..aku ngok bola mesty lah ngok pavet team..LIVERPOOL lah dlm aty aku..kalh mng aku tetap stia..BOLA SEPAK Ner bgs kalo kte tonton ramai2..ia ble mnyatukan sme kaum..dapat interaksi antar satu sma len..byk ag ble kte dapat..saat plg bez ngok bola mesty sme owng 1DUNIA akn sebut..GOOOAAAAALLLLLLL...!!!SME OWNG LOMPAT bab gmbre..tapy team yng kalh to tuk diam je lah..ehehe...mlm je cam bse aku akn tydo lwt..nak lyn fb n nak wat asngmnt..byk keje kene wat..aku pw mesty rjn..kate AZAM BARU N DUNIA BARU..

HAPPY NEW YEAR 2o11...

HELLO 2011
akhirnya taon baru 2011 telah dtng..kpda sme pmbace..HAPPY NEW YEAR..taon baru dah smpai..gmbre dan  sedih ble 2010 mlbhkan tirainya..AKU harap 2011 mnjadi pemangkin kpd aku untuk berjaya..harapn aku gak 2011 nak jadi seowng insan yng penyayng dan jga berubah sikap ke arah yng positif..aku pw nak jadi seowng yng bergne dan dipndang bek pada kwan2 aku..byk lagi azam dan harapan aku tuk 2011 ner tapy aku xtaw nak luahkan cam ner..yng pntng aku dpat capai to sme..
OWNG SLALU KATE..
AZAM DAN HARAPAN SLALU HNYA KATA YNG JRNG DICAPAI
TAPY AKU XKAN BEARKAN IANYA HNYA KATA-KATA
SO YAKIN PD DR SNDRI TUK GAPAI ITU SME

STORY 2010..SEDIH ATAU GEMBRE..???

Plagi berapa jam lagi tirai 2010 nak tamat,,byk kesimpln dan rmsn aku dpt buat..kengan yng gmbre..episd yng sedih dan sbgainyer..byk sngat aku dah lalu smasa 2010..ingat lagi first tme msk 2010.byk azam baru aku wat tapy bper je azam aku dah capai..slh stu azam nya ialah aku dah smbng blja kat POLITEKNIK PREMIER UNGKU OMAR..bnga lah aku dpt stady kat s2..lak to lagi bper taon nak jadi UNIVERSTY..(dngo2 cter lah)..tme taon ner aku dpt plkn..rase xnak g jer..tapy smpai sna ramai yng aku dpt..lagi2 kwan2..mkn bertmbhlah kawn aku ner..bez gler lah..lps plkn jer aku aku keje kat JUSCO..rase bez ble dapt GAJI pertama aku..yelah mmg lah penat keje tapy puas ble dah dpt gaji..mse lalu pw cpt..aku pw dpt lah kptsn SPM..gbrah gler nak dpt kptsn nya..tik tok alhmdulilah aku dpt kptsn yng bleh mmbngakan..aku dapat 3A N .....aku pw dpt twrn poli..aku tme lah dr aku tolak..tapy sblm aku g poli..aku g lah PAHNG..g hadir MAJLIS KAHWEN KAKAK ANGKAT AKU..bez gler kat phng..aku dpt mkn ikan PATIN TEMPOYAK..peh rase DURIAN jer anak tekak aku..sernk ble ngok kak angkat aku berkahwin..xsbo lak aku nak kahwen gak..eheh..bselah kan lelaki dah BUJANG..ble2 mse leh kawn tpy wet mesty ad..dlm epy 2010 ner..aku sdh sngat tahap GABAN..perhbngn aku ngn someone slame 3 taon pts cam to jerk..sdh termat sbagt..susah gler aku nak tme knytaan..skung baru aku dpt tme tapy msh ad dlm ingatn aku..xcaye  pw ad..yelah syng gler2 tapi cam to jer pts..tul kte owng2 tua..kalo cinta awal zaman sek nanty sush nak kkl...wlwpw aku dpt byk CIPTA sejarah ngan dye..n mcm2 perjanjian pe lah tp akhrnya pts gak..ne lah xde jdh..aku pw tme dgn redha skung..wlwpw sdh tapy smpai ble nak cam to kan..mngkn ad terbek tk aku 1 ari nanty..aku pw dah leh lpekan dye dmi sdkt..wlwpw ad syng ag..aku akn lpekan dye..AKU pw lpe nak gtaw nape aku pts..rasa2nyer ad lah sbb aku sndr..aku xhargai dye sngat kot..dlu aku nak sngat bebs..idp berkple tapy cara aku lak cam single..eheh..tapy skung dah xcam to ag..aku pw dah rase mtng lps ner kalo nak wat Phbgn..aku pw msk lah kat poli..byk yng kawan yng aku knl..cam2 glgat aku dapt lihat..aku pw dah nak terikut gak..sem 1 jer ad lah kngan aku xleh lpekan..nset ksyngan aku n80 BERKECAi to..aku msh ingat tarikh nyer 10/10/2010..MMG SDH sngat2..sbb berkecai to aku xleh cter lah..lagplak byk kngn pht sem 1 ner,,uuhkkk...exam sem1 pw aku dah lps..alhmdulilah aku xlah CARRY..POINTER aku pw lps 3.00..BNGA PW AD..EHEHHEHE...SEM 2 pw dah bermla..peh pnyerlah sush model sem 2..tapy aku xkan klh..aku pw nak maintainkan pointer aku..ark to je kot aku nak rmskan tuk 2010 ner..lagi 1 aku lpe nak gtaw..aku pw dah pndah uma..uma ner hsil titik plh ayah aku..n aku pw wndu siot nak blik uma msk mskn mak aku..uhuhukkk..terpkse lah aku tunggu 2011 tuk blik uma..yng aku dpt rasa 201o byk kngn pht dary terndah..n byk kesedhn dary kegmbiraan,,byk bnda aku akn ingat dan simpan dlm ingtan aku tuk aku jdkan pngjran..harap2 2011 terbek untuk dr aku..insyaallah..
BYe bYE 2010
Hai hAi 2010

KESEDIHAN YANG MELAMPAU..

taon baru pw nak smpai..tingal  bper 1ari je..tapy rasa cam xsrnk je ble taon baru ner khlngn owng tersyng..rase KSYIAN...TAPY JGN RISAW...sernk pw ad gak..hehehe..owng kte seronok dlm kesedihan..lak to dah lah aku xblk JB.xdapat lah aku nak smbut taon baru ngan kawan2 aku..kalo aku blk mesty sernk..blelah ikt kwan aku g DANGA BAY..dah lme aku x g..byk tempat kt jb aku wndu,,uhhhkk..ngan fmly lagi aku xdpat smbt..SEDIH teramat2..dah lah fmly aku ngan pakcik n atok aku wat BBQ kat TANJUNG BALAU..xdapat lah nak join..rasa cam xbertuah lak aku nak taon baru ner..kat IPOH plak kawan2 aku sme balik..rase suyi lak aku..muram lah ari2 aku nanty..tme anta dyeowng blk..rase sdh snagt2..sdh ble aku xdapt nak balik..ngok ramai owng angkat beg..tunggu bas..peh rase nak jerk aku bli tkt..tapy pkr2 balk uma aku jaoh..dah lah tkt mahal jejak rm60..lak to ct 3 ari..xrase lah nanty blk..TAON BARU NAK SMPAI..rase taon baru ner cam xde pape pw..tapy aku tetap ngn AZAM baru aku..byk azam aku dah wat..tapy xtaw lah dpt capai kew x..tapy AZAM baru mesty DUNIA BARU bg aku..byk aku nak baru kan dlm idp aku ner...nak jadi trbek dari pndngan kawan2..insyallah lah..ark ne taw taon baru AWEK pw baru..eheheh..tapy xmgkn lah..byk ag aku nak capai wat mse ner..ark tapy gak kalo dah dapt xleh tlk lah..SYANG TO..ne taw KEKAL...lagplak kalo aku nak cari mestylah seseorang yng CINTA dan SAYNG aku..bkn aku nak cari pempuan yng hnya tuk aku kple..
SEDIH SNGAT...!!!
NAK BALIK....!!!
NAK BALIK....!!!
NAK BALIK....!!!

KEGEMBIRAAN dlm KEBENGANGAN

Assalamualaikom..
k mle2 aku nak cterkan apa yng berlaku ari ner..DALM KLS lak..aku bengang snagt2 to..aku baw je bli kasut ASICS baru...tapy phm lah kawan aku zizan lak bhan aku..dye leh kech satu kls..peh xbgng lak aku..lak to lectrr aku cikgu aiman pw leh join skali..BENGANG xterhingga..tapy seronok lah ble kawan2 sporting..rase enjoy beb..time petang lak cik raihanna ad wat siap diri alat..peh aku takut gler mase to..rase jantng aku nak terkeluar jerk..yelah phm je lah..slame ner pw aku bkn wat siap dr alat..aku EXPERT pasang prism..yng len HANCUR..tapy baselah aku kan..owng yng relax tapy gelabah..men HEMBUS JE WAT..xsngka aku dapat markah tinggi gak..mase wat puw dlm 4mnt..bleh lah to..lps to phm jelah..aku ner ske kcw dak wani..abz dye aku kcaw..cian dye wat..lame gler..tapy aku kcw2 pw tolong dye siapkan..kalo aku kacaw xtlng mmg dah kene blsh ngan dye..tapy dye ok sbnrnyer..aku bngang gak ngan LAU..ISHK mamt cina ner..asyk nak kenekna kau jerk..aku ne rt sngat wat bnda ner..dye suruh aku jadi first..sje lah nak prli aku..slame aku xTERER wat bnda ner pw bab apa2 dye yng wat smnyer..dye to sush nak cye kat TEAM sndr..tapy dye ok sbnrnyer..mamt cian to bek..lglak dye satu tempat ngan aku..TEBRAW,JOHOR..
MLAM lak cam bselah..aku g mkn ngan kawan2..mkn kat BNTNG..seronok beb ble berkmpl ramai2..macm2 cter kuaw..ktuk owng lah..bez gler..rase enjoy sngat2 to..klkar pw ad..to lah srnk ble kte ad kawan ramai..bnda yng susah leh jadi sng..gmbra leh jadi sdh..
ark to jerk kot aku nak cterkan tuk ari ner..aku pw xtaw nak ckp peh ag..aku bkn rt nak ckap2 ner..
EPY ALWAYS...!!

friendly futsal

FRIENDLY MATCH/FUTSAL
UKUR TANAH VS ELEKTRIK
20-19
ini lah kemengan bergaya team kteowg yng di anggotai oleh:
SHAH RIZUAN
ZIZAN
AFIQ
SYAWAL
ALFI
WAN KEDAH
WAN BESO
ALI
inilah perlawann KOMPETITIF pertama kteowng..walwpn kteowng LEAD byk kali tapy team dye owng syk mengekori kami..tapyy dgn gaya permainan ENJOY kteowng..kteowng mng dgn bergaya.ini lah KERJASAMA antara pasukan..wlwpn kteowng ad skil msng2 tapy kyeowng pntngkan TEAM WORK..
TAPY ramai pemain kteowng cedera..byk berlaku PERKASARN.....
PAPE PUW KTEOWNG ENJOY GLER MEN.....yng pntng kmngn dicapai,,bse lah adat permainn..ad skt dan jga ad mng da

epy+tension=aku gila

TENSION
aku bngang gler tadi tme wat keje padng..pnyerlah lame duk kat c2..tapi baw 3station jer dapat ciapkan..ishk dah lah wat tme owng ngah parking moto..sme ngok len mcm..mcm kteowng ner nak cr moto dye jerk..uhukk..lak to kawan aku fitri plak wat hal..KAKI TRIPOD dye bwk rosak..dah kne tukar..g blik BENGKEL..peh pnt siot..MARAH+SKT ATY=TENSION..nsb bek aku pnybar..tme dalam kls lak..bselah kan kawan aki ZIZAN..ske sngat nak knekan aKU..lak to kenekan sowng budak yng aku terLAMPAUx1000 GELI..ishk..lemah satu badan aku..dlm kls ngantok xtrHINGGA..lectrr ske sngat ckp kat depan..aku pw nek ngantok..uhuhkk..kat uma lak dgn mslh KUCING..grm aku berak dpan uma..ingat uma AKU tndas awam kew..ishk...
EPY
epy ble dlm kls stady MATE..seronok sngat2..CIKGU AIMAN aka kacak..ajar kteowng mmg mdh dan difahami..bez gllr..slame ner pw aku mate lmh..tapy kali rase aq ble SCORE mate ner tme final exam..epy sngat ble tadi kawan aku mask ikan keli msk tumis...wlwpn xsdp pw
tapy seronok msk ramai2..hahakk

my LappY...

DELL INSPIRON N4020
MY NEW NOTEBOOK
hahakk...ini lah laptop ksyngan aku..baw je bli beb..kalo xde bnda ner xdaptlah aku nak wat ASSGMNT,,FB dan BLOG..aku sayang beb kat laptop ner...baselah laptp ner ilngkan KEBORINGAN aku..

PADINI,TOPMAN,ESPRIT


PADINI,TOPMAN,ESPRIT
INI LAH GRAND YNG AKU DAH PKAI..
peh seronok gler aku dapat gne grand ner..aku tul2 rasa KPUASAN sngat2 gne brng ner..wlawpwn owng kte mahal tapi aku akn cbe dapatkan nyer..slalu dlu aku bli ngn duit keje aku sndr..tapi paham2lah..dah stady lagi seng nak bli..mmg lah hrganyer mahal tapi KUALITI bgs dari dibandingkan dgn KUANTITI..pentng skali KPUASAN DAN KESERONOKAN dpt dirasai..ne lah taw 1 ari aku dapat jadi DUTA dyeowng..sape sngka kan..REZKI to ad dmane2..wlwpn brngan pw xpelh..eheh..

ISLAM ITU INDAH

ISLAM ITU INDAH
aku bersyukur kerana dilahirkan dgn agama islam
sesunguhnyer agama islam itu indah..
dari islam aku dapat merasai ketenangan dl idp wlmpw dugaan mlanda..
wlaw aku tidak lah kuat pada agama..tapi aku dapat membezakan yng bek dan jga yng buruk..SESUNGUHYER ATY aku pnya iman dan jga akidah yng benar untk berpkr apbla melakukan sesuatu perkara..
islam itu jga mngajar kte LUMRAH KEHIDUPAN idup didunia..
aku bersyukur krana ibubapa telah mendidik aku dgn kekuatn agama islam..
aku bersyukur krana aku msh dberi keimanan tk melakukan amal ibdah kpd allah dan tidak lpe menunaikan perintahnyer..sesnguhnyer aku hnyalah manusia biasa yng akn lpe sgalanyer..insyaallah,,aku akan sntiasa beringat pada yng ESA dan ditnjukkan jalan yng lurus..
AMIN..

MENUNGGU SESEORANG UNTUK DIRIKU

AKU MENUNGGU INSAN YNG DAPAT MENERIMA AKU DLM KEADAAN SUSAH DAN SENANG AKU..MENRIMA AKU SEADANYA DEMI CINTA DAN SAYANG PADA AKU KERANA ALLAH..
aku rasa kesunyian dalm idp aku ble seseorng meningalkkan aku..rasa TERSEKSA untuk aku trskan idp,,berat aku nak lpaskn dye tapi demi dr aku,..aku akan lpekan wat slamnyer..aku akan lpekan kngan bersama slama 3 taon..wlwpw susah aku akn cbe demi idup aku..aku  akan mndokan KBHGIAN dye..xpenah terlintas dendam aku padanyer..aku trima dgn redha keptsan dye..mgkin dlu slah aku jga kerna xmenghargai dr dye sepnhnyer..tapi aku dah sdr kslpan aku..KESILAPAN lama aku mematngkan dr aku dlm perhubgan..aku harap ad hikmah disebalik yng berlaku..wlwpn sdh terlmbat tapi ku akn trskan idup aku..dunia ini masih berputar..dan itu jga aku akn menuggu seseorng untuk dr aku..aku harap 1ari nanti aku dapat jmpe seseorng yg bek tuk idp aku..dapat mnjga aku..sng dan susah bersama..CINTA DAN SAYNG AKU dgn ikhlas..
aku harap dn menunggu saat dan detik itu..
CINTA ITU INDAH BLE SESEORANG ITU IKHLAS DLM BERCINTA

KEGEMBIRAAN DALAM KESUNYIAN

KEGEMBIRAAN DALAM KESUNYIAN..
-idp aku ibarat kumbang yng MENUNGGU MASA dan SAAT untuk musim bunga(sesowng perempuan yng terbek tk idp aku..)-
idup aku luaran hanya nampak GEMBIRA pada kawan2 aku sme..
tapy hakikatnyer..hidup aku rase SUNYI sngat ble owng yng aku syng dan cinta telah tingalkan aku..rase sdh sngt tapi nak wat cam ner..inilah dinamakn kehidupan didunia..
aku REDHA Dgn ketentuan tuhan..sesunguhnyer bnda yng berlaku ad hikmah disebaliknyer..wlw perit untuk aku lalui tapi aku tabah untk trskan idp ini..aku harap 1 ari seseowng dapat MENGEMBIRAKAN IDP aku seperti dlu..dapat mengisi KESUNYIAN dalm idp aku..aku bertrma kasih sngat pada kawan2 aku yng bagi aku smngat dn nsht slame aku KESEDHAN..wlwpn aku xpenah nak tunjuk pada dyeowng sme..

TENTANG CINTA DLM HIDUP INI...

hidup ini byak dugaan yng berlaku..kadang2 kte xdapat untuk mengelakknnya..
TENTANG HIDUP INI
idp ini hanyalah tempat persinggahn bagi kte untuk mencari KEGEMBIRAAN,KASIH SAYANG,CINTA DAN KETENANGAN dlm idp..
tapi xsemstyer ketenangan dapat begitu shaja..idup ini kdng rasa KOSONG,SUNYI ble seseowng yang kte SAYANG dan CINTA ilang dari idp kte..SAYANG DAN CINTA itu ibarat satu keindahan dlm idp kte..susah kte nak mencari cinta yng sebenar iaitu IKHLAS pada HATI,JIWA,RASA dan PERASAAN..Menghargai CINTA dan SAYNG seseorang itu pentingg slagi dye msh bersama kte..wlawpw kdng2 perasaan kte berubh ble kte dah mlpkannya,,tapi satu saat baru kte sdr ble cinta dan syng sowng pada kte dlu adlh JUJUR dan IKHLAS..maseh blm terlambt tk kte menghargai seseowng itu slagi dye sentiasa dsmpng kte..